Wetblast.nl is een initiatief van Vincent van Ginneke, liefhebber van klassieke motorfietsen.

Al sinds grootvader van Ginneke in 1917 zijn eerste Indian Powerplus kocht, waart het motorvirus door mijn familie. Roemruchte merken zoals Motosacoche, Henderson, Indian, Norton, Matchless, Royal Enfield, Triumph, Lady, Vincent, Motobecane, Laverda, BSA en Ariel kwamen en gingen.
Voor foto's ga naar mijn site www.vincentvanginneke.com en klik midden onder op "van Ginneke on Wheels"

Sinds begin jaren tachtig rij en restaureer ik hobbymatig klassieke Engelse motoren.
Daarbij is het schoonmaken van onderdelen een terugkerend fenomeen!  Jarenlang deed ik dat in een zelfgebouwde droogstraalcabine.
Ondanks dat droog glasparelen een goede techniek is om delen te reinigen, vond ik dat het resultaat te wensen over liet. Als uiteindelijke finish op aluminium onderdelen is het gewoonweg niet goed genoeg.
Dit leidde er in 2007 toe dat ik een specialistische natstraal cabine kocht. Natstralen is een techniek die wél meer aandacht vereist wat betreft het gebruik en onderhoud van de apparatuur maar het uiteindelijke resultaat is natuurlijk waar het om gaat.
  

     
  1951, In het midden mijn vader, Gérard van Ginneke, onderdelen reiniging pre-ARBO stijl! Rechts zijn broer Jan en links Jan’s dochter Rieka. ‘The Central Garage’ Bridgend, South Wales.   2012, Vincent van Ginneke en zijn wetblasting apparatuur.