Wat, hoe en de kosten

Wat kan Wetblast.nl voor u natstralen?

Alleen aluminium en non-ferro onderdelen.                                  Gietijzeren of stalen onderdelen niet.

Binnenmaten van de straalcabines (breed-diep-hoog): 80-80-90cm en 110-30-40cm.

Onderdelen AUB schoon, ontvet en gedemonteerd aanleveren.  Als alleen de buitenkant behandeld moet worden, dan graag ook de binnenkant schoon en de pasvlakken vrij van (vloeibare) pakkingresten.
Wetblast.nl  is géén schoonmaakbedrijf, dus aub zelf eerst schoonmaken.  Dat gaat  uitstekend met  Dasty van de Wibra.  Gebruik voor het schoonmaken geen middelen die het originele oppervlak aantasten zoals harde schuursponsjes, grof schuurpapier of (roterende!) staalborstels.

Een schatting – let op; het is altijd een schatting – van de kosten is mogelijk als u per email duidelijke foto’s stuurt van de te bewerken onderdelen.  De tijd die nodig is voor het natstralen bepaalt de prijs, dit hangt af van de mate van oxidatie én de complexiteit van het te stralen onderdeel.  Zandgegoten onderdelen vergen meer straaltijd vanwege de ruwheid van het oppervlak.  Ook identieke onderdelen kunnen een heel verschillende ‘historie’ achter zich hebben van gebruik en dus verweer van het aluminium.  Telefonische vragen naar wat het kost om ‘een motorblok’ te behandelen zijn simpelweg niet te beantwoorden.

Niet gedemonteerde blokken of versnellingsbakken (nat)stralen?  niet doen.  Er is of er kan altijd een gaatje ontstaan waardoor het water met straalmiddel naar binnen kan. Ook is een compleet blok te zwaar om tijdens het stralen te manoeuvreren. Opdrachten worden op volgorde van binnenkomst verwerkt een ‘while you wait’ service is er niet.

Let op!  Na de natstraal behandeling de onderdelen altijd goed (laten) controleren op eventueel achtergebleven straalmiddel voordat u aan de opbouw begint.

U kunt de onderdelen zelf brengen en weer ophalen. Het is natuurlijk ook mogelijk onderdelen naar Wetblast.nl te verzenden. Zorg er dan voor dat de verpakking ook gebruikt kan worden voor de retour zending en vermeld altijd het volledige retouradres.  Dit voorkomt de zgn. ‘repelsteeltje’ dozen !

Het uurtarief is 51,43 incl. 21% btw (42,50 ex.btw).

Klik hier voor de algemene voorwaarden