Wie is Wetblast

Wetblast.nl is een initiatief van Vincent van Ginneke, liefhebber van klassieke motorfietsen. Al sinds grootvader van Ginneke in 1917 zijn eerste Indian Powerplus kocht, -zie 1917-2017- waart het motorvirus door mijn familie. Roemruchte merken zoals Motosacoche, Henderson, Indian, Norton, Matchless, Royal Enfield, Triumph, Lady, Vincent, Motobecane, Laverda, BSA en Ariel kwamen en gingen.

Sinds eind jaren zeventig rij en restaureer ik klassieke Engelse motoren. Daarbij was het stralen van onderdelen een terugkerend fenomeen.  Jarenlang deed ik dat in een zelfgebouwde glasparel straalcabine.

Ondanks dat droog glasparelen een goede techniek is om aluminium een oppervlakte behandeling te geven, vond ik dat het resultaat te wensen over liet. Als uiteindelijke finish op de aluminium onderdelen is het gewoonweg niet goed genoeg.

Dit leidde er uiteindelijk toe dat ik in 2007 een specialistische natstraal cabine kocht. Natstralen is een techniek die wél meer aandacht vereist voor wat betreft het gebruik en onderhoud van de apparatuur, maar het uiteindelijke resultaat is natuurlijk waar het om gaat.

1951, In het midden mijn vader, Gérard van Ginneke, pre-ARBO stijl !
Rechts zijn broer Jan en links Jan’s dochter Rieka.
‘The Central Garage’ Bridgend, South Wales.